Remix d.o.o. Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. VOLKSWAGEN PROGLAŠEN NAJINOVATIVNIJOM MARKOM S MASOVNOM PROIZVODNJOM
20.09.2018
NOVOSTI VOLKSWAGENA

VOLKSWAGEN PROGLAŠEN NAJINOVATIVNIJOM MARKOM S MASOVNOM PROIZVODNJOM

Treću godinu zaredom marka Volkswagen proglašena je najinovativnijom markom s masovnom proizvodnjom, a osim toga dodijeljene su joj i brojne druge nagrade. Član upravnog odbora istaknuo je kako žele svoje inovacije učiniti dostupnima svim vozačima automobila te kako su za ove nagrade zaslužni timovi koji su danonoćno radili na ostvarenju tehnologija za serijsku proizvodnju. Više detalja u članku.

Inovativnost

Nezavisni znanstveni institut Center of Automotive Management uz podršku revizorskog poduzeća PricewaterhouseCoopers posljednjih sedam godina provodi empirijsko istraživanje automobila i mobilnosti te nagrađuje najinovativnije proizvođače automobila na svijetu.

Provedeno istraživanje analizira inovacijske profile i buduće trendove brojnih automobilskih marki u području tehničkih inovacija vozila.

Svake godine provodi se istraživanje automobila i mobilnosti te se nagrađuju najinovativniji proizvođači automobila na svijetu

Ove godine je u istraživanju sudjelovalo ukupno 60 međunarodnih automobilskih marki.

Od 60 automobilskih marki koje su sudjelovale u ovoj studiji, Volkswagen je proglašen najinovativnijom markom s masovnom proizvodnjom. Osvojivši nagradu i 2018. godine, marka Volkswagen je treću godinu za redom najinovativnija marka na tržištu automobila.

Kao dokaz da je Volkswagen najinovativnija marka s masovnom proizvodnjom u automobilskoj industriji žiri je istaknuo činjenicu da je marka u protekloj godini razvila čak 62 individualne inovacije.

Volkswagen je marka koja je razvila čak 62 individualne inovacije

Prema službenim izjavama Center of Automotive Management (CAM) i PricewaterhouseCoopers (PwC), marka Volkswagen ima najveći udio u pogledu globalnih inovacija među markama s masovnom proizvodnjom od čak 26%!

Kao vrhunski primjeri inovacije posebno je istaknut novi Arteon model zbog opcijskog sustava Emergency Assist 2.0 koji ima funkciju promjene voznog traka. Osim ove funkcije, Arteon je istaknut i kao koncept coupea s četiri vrata u višem srednjem automobilskom segmentu. Među posebnim primjerima inovacije također se ističe i Golf 1,5 TSI sa svojom ekološkom vožnjom u praznom hodu (tijekom koje je motor isključen). Valja istaknuti i benzinski filtar za čestice koji je montiran u Volkswagen UP! GTI model.

Kao jedan od najinovativnijih modela ističe se Volkswagen Arteon

 Osim što je marka proglašena najinovativnijom, Volkswagenu su također dodijeljene i druge nagrade u kategorijama „Alternativni pogoni“, „Autonomna vožnja“ te „Sigurnost“ i „Konvencionalni pogoni“.

Nagradu u segmentu „Alternativni pogoni“ marki je donijelo deset istaknutih inovacija. Među njima posebno su se istaknule inovacije kao što je redizajn modela Volkswagen e-Golf te njegov značajno poboljšan doseg i snaga; dodatnih 15 kW/20 KS. Dodatnu inovaciju koju ne treba zanemariti jest i verzija modela Polo s pogonom na prirodni plin koja se odlikuje izrazito niskim emisijama CO2.

U kategorijama „Alternativni pogoni“ te „Autonomna vožnja“ posebno je pohvaljen i istaknut model Arteon, prvi model koji će se opremiti drugom generacijom potpore za hitne slučajeve. Potpora za hitne slučajeve je sustav koji omogućuje upozoravanje drugih sudionika u prometu ako je vozač onesposobljen uslijed zdravstvenih razloga nakon čega vozila automatski vodi u desni trak i zaustavlja ga.

Posebne inovacije ističu se u kategorijama „Alternativni pogoni“ te „Autonomna vožnja“

Kao što smo ranije naveli, Volkswagen je također dospio i na sami vrh rangiranja marki s masovnom proizvodnjom u kategoriji „Konvencionalni pogoni“. Unutar kategorije može se pohvaliti s čak sedam inovacija.

Neke od ključnih inovacija koje su istaknute su dvostruki SCR-katalizator (svjetski novitet!) te montaža  benzinskog filtra za čestice u modelu UP! GTI i Volkwagen Arteon. Navedeno je novost u segmentu malih modela vozila i što je također zaslužno i za dojmljiva poboljšanja u pogledu potrošnje goriva.

U inovacijama nalazi se i svjetski novitet – SCR-katalizator

Član upravnog odbora Volkswagena, dr. Frank Welsch, istaknuo je kako marka nastavlja s razvojem vozila u okvira zajedničkog pothvata te da najnovije inovacije žele učiniti dostupne svim vozačima automobila. Također je istaknuo kako su primljene nagrade nagrade cijeloga tima koji je radio i danju i noću kako bi omogućili da ove tehnologije budu uvedene u serijsku proizvodnju.

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Upisani podaci ne vrijede. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema kod prijave na newsletter. Molimo pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Mnogo hvala

Upravo ste se prijavili na naš newsletter

Uskoro ćete od nas primiti e-mail sa poveznicom potvrde. Molimo potvrdite prijavu otvaranjem poveznice.