Remix d.o.o. Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Svjetska premijera novog T-Crossa
22.04.2019
NOVOSTI VOLKSWAGENA

Svjetska premijera novog T-Crossa

Novi T-Cross predstavlja urbano crossover vozilo s markantnim dizajnom. Svoju premijeru doživio je u Amsterdamu, Šangaju i Sao Paulu.

Svjetska premijera T-Cross

Volkswagen s modelom T-Cross predstavlja dodatni SUV model. On je još kraći i stoga prikladniji za gradsku vožnju od T-Roca te još kompaktniji od Tiguana. Ralf Brandstätter, direktor operacija marke Volkswagen, objasnio je sljedeće povodom svjetske premijere u Amsterdamu: "Danas ustvari čak triput predstavljamo T-Cross - prije nekoliko smo ga sati otkrili u Šangaju, a São Paulo uslijedit će kasnije tijekom večeri. Time pokazujemo koliko je TCross važan za marku Volkswagen kao istinski globalni proizvod."

Novi T-Cross ima brojne kvalitete

Osnovu za T-Cross čini modularna poprečna platforma (MQB) koja omogućuje smještanje pogonjene prednje osovine u krajnji prednji dio vozila. Kod ukupne dužine od 4,11 metara međuosovinski se razmak od 2,56 metara doima usporedivo velikim, što stvara preduvjete za prostranu unutrašnjost s dovoljno prostora za pet osoba. Najviši stupanj varijabilnosti u unutrašnjosti osigurava stražnja klupa koja se može pomicati za 14 centimetara, po želji za veći prostor za noge u stražnjem dijelu vozila ili za veći kapacitet prtljažnika. Zapremina utovarnog prostora iznosi između 385 i 455 litara. Zahvaljujući naslonu stražnjeg sjedala s mogućnošću djelomičnog ili kompletnog preklapanja jednim potezom ruke nastaje ravna utovarna površina s volumenom utovara do čak 1281 litre.

Za novi su T-Cross raspoloživa tri motora s turbopunjačem, dva benzinska i jedan dizelski. Oba 1.0 TSI 3-cilindrična benzinska motora s benzinskim filtrom za čestice isporučuju snagu od 70 kW / 95 KS odnosno 85 kW / 115 KS. Ponuda se upotpunjuje 1.6 TDI 4-cilindričnim motorom sa 70 kW / 95 KS. Svi motori ispunjavaju najnoviju normu za ispušne plinove Euro 6d-TEMP.

Novi T-Cross serijsk je opremljen brojnim sustavima potpore za vozača koji su do sada bili rezervirani za više klase vozila. Oni u kombinaciji s izvrsnim ponašanjem tijekom sudara i vrhunskom zaštitom putnika povećavaju stupanj sigurnosti, smanjuju opasnost od sudara te poboljšavaju komfor u vožnji. Serijski se u vozilu nalaze sustav nadzora okoline Front Assist sa sustavom prepoznavanja pješaka i City funkcijom kočenja u nuždi, potpora zadržavanja vozila na voznom traku Lane Assist, potpora za kretanje uzbrdo, sustav proaktivne zaštite putnika te potpora pri promjeni voznog traka Blind Spot Detection i s njome kombinirana potpora izlaska iz parkirnog mjesta. Opcijski su k tomu dostupni sustav prepoznavanja umora, automatska regulacija razmaka ACC i potpora upravljanja pri parkiranju Park Assist.

Novi T-Cross nudi umrežavanje i povezivanje s vanjskim svijetom na najvišoj razini. Rukovanje i individualizacija funkcija sadržanih u vozilu izvedeni su intuitivno. Smartphone se može induktivno puniti, a do četiri USB priključka osiguravaju digitalni komfor.

Proizvodnja - Španjolska, Južna Amerika i Kina

Novi se T-Cross, poput njegova srodnog modela Polo, proizvodi u Volkswagenovoj španjolskoj tvornici Navarra. Do 2019. godine Volkswagen će u nju uložiti oko milijardu eura kako bi se zadovoljile potrebe brzo rastućeg tržišta kompaktnih SUV vozila. Istovremeno će se ondje otvoriti oko deset posto više radnih mjesta. Neovisni prognostički instituti za razdoblje od 2017. do 2027. godine predviđaju gotovo udvostručenje takozvanih CUVova (Crossover Utility Vehicle, odnosno crossover korisno vozilo) diljem svijeta u segmentu kompaktnih vozila, među koja se svakako ubraja i TCross. U Južnoj Americi i Kini, dvama dodatnim rastućim tržištima, nastaju verzije T-Crossa koje su usklađene s potrebama tamošnjih tržišta.

Volkswagenova SUV ofenziva

S novim T-Crossom marka Volkswagen dodatno potiče svoju globalnu SUV ofenzivu. Ona je započela 2016. godine s aktualnom verzijom modela Tiguan. Nakon njega uslijedili su kompaktan T-Roc i treća generacija Touarega.

Pogled u budućnost: godine 2020. na tržište će se s modelom ID. CROZZ uvesti prvi potpuno električni SUV marke Volkswagen. Sa spektrom vozila koji će biti raspoloživ u tom trenutku i koji će sezati od T-Crossa do modela ID. CROZZ marka Volkswagen nudit će jedan od najvećih SUV programa na svijetu i pokrivati gotovo svaki segment.

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Upisani podaci ne vrijede. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema kod prijave na newsletter. Molimo pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Mnogo hvala

Upravo ste se prijavili na naš newsletter

Uskoro ćete od nas primiti e-mail sa poveznicom potvrde. Molimo potvrdite prijavu otvaranjem poveznice.