Remix d.o.o. Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Passata s 30 milijuna vozila vozilo srednje klase broj jedan na svijetu
22.04.2019
NOVOSTI VOLKSWAGENA

Passata s 30 milijuna vozila vozilo srednje klase broj jedan na svijetu

Najuspješniji model srednje klase je Passat s 30 milijuna proizvedenih primjeraka. Vozilo broj 30 000 000 jest Passat GTE Variant najnovije generacije s unaprijeđenim plug-in hibridnim pogonom

Passat proizvodnja

Passat je 3. travnja u tvornici marke Volkswagen u Emdenu prešao proizvodnu prekretnicu od 30 milijuna primjeraka. Time ovaj bestseler postavlja nova, rekordna mjerila u svojem segmentu: nijedan drugi model srednje klase te nijedno drugo službeno vozilo na svijetu nije prodano više puta od Passata. Primjerak broj 30 000 000 - Passat GTE Variant s plug-in hibridnim pogonom u "Pyrit srebrnoj metalik" boji - već se ubraja među prve modele novog stupnja razvoja s dalekosežnim tehničkim unaprjeđenjem (početak pretprodaje u Europi tijekom svibnja). Tijekom sljedećih će se mjeseci 30-milijunti Passat upotrebljavati kao testno vozilo za predstavnike međunarodnih medija.

Ralf Brandstätter, operativni direktor (COO) marke Volkswagen, rekao je: "Passat je jedan od najvažnijih i najuspješnijih vozila marke Volkswagen. Od njegova debija prije 46 godina svoje je povjerenje ovom modelu marke Volkswagen ukazalo 30 milijuna kupaca. Tako je Passat postao globalnim standardom koji je danas u jednakoj mjeri kod kuće u Pekingu kao i u Berlinu, Sydneyju, Johannesburgu ili na cestama San Francisca. Mi u društvu Volkswagen ponosni smo na svoj uspješan model koji do danas predstavlja mjerilo u svojoj klasi."

Dr. Andreas Tostmann, član upravnog odbora za proizvodnju marke Volkswagen, naglasio je: "Model Passat proizvodimo na tri kontinenta, u 10 tvornica i za više od 100 prodajnih tržišta. Stoga je Passat pravi svjetski bestseler."

Volkswagen nudi Passat, ovisno o kontinentu, u različitim, samostalnim verzijama. Osma generacija europskog modela ovog će se proljeća na tržišta uvesti kao limuzina i Variant s novom tehničkom osnovom (u Hrvatsku Passat stiže na jesen).

Ovaj će se Passat kao prvo vozilo marke Volkswagen pri svakoj brzini (od 0 do 210 km/h) moći voziti djelomično automatizirano pomoću sustava "Travel Assist" - novog sustava IQ.DRIVE, što je način nazivanja inteligentnih sustava potpora za vozača marke Volkswagen. U vozilu su također prisutne značajke poput interaktivnih "IQ.LIGHT - LED Matrix glavnih svjetala" ili aplikacija modularnog infotainment sustava MIB3 sa stalnom internetskom vezom.

Poseban će se značaj u spektru modela k tomu pripisati unaprijeđenom Passatu GTE: baš poput 30-milijuntog primjerka modelske linije, plug-in hibridni modeli odsad će moći postići znatno veći električni doseg2. On sada iznosi do 55 km u novom WLTP ciklusu - što odgovara vrijednosti od 70 km2 prema NEFZ ciklusu. Novi Passat GTE (160 kW / 218 KS sistemske snage) već sada ispunjava granične vrijednosti norme za ispušne plinove Euro 6d koja će za nova vozila vrijediti tek od 2021. godine.

Pod geslom "Početak nove ere Volkswagena" marka Volkswagen započela je 14. svibnja 1973. godine proizvodnju prvog Passata u tvornici u Wolfsburgu. Ovaj je model bio preteča potpuno novoj liniji vozila s motorima sa sustavom hlađenja vodom, pogonom na prednje kotače i vrlo suvremenom karoserijom od punog čelika. Pozicioniran kao model srednje klase, Passat je naslijedio model VW 1600 (tip 3 sa stražnjim motorima sa sustavom zračnog hlađenja i pogonom na stražnjoj osovini). Tada, prije 46 godina nitko u Wolfsburgu nije slutio da će Passat s 30 milijuna proizvedenih primjeraka preteći čak i legendarnu Bubu (21,5 milijuna primjeraka). Passat je, zajedno s modelima Golf (35 milijuna primjeraka) i Buba, jedan od triju najprodavanijih modela marke Volkswagen svih vremena.

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Upisani podaci ne vrijede. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema kod prijave na newsletter. Molimo pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Mnogo hvala

Upravo ste se prijavili na naš newsletter

Uskoro ćete od nas primiti e-mail sa poveznicom potvrde. Molimo potvrdite prijavu otvaranjem poveznice.