NOVOSTI VOLKSWAGENA
20.02.2019

T-Cross premijera

Novi T-Cross najava je daljnjeg razvitka Volkswagenovih SUV modela i predstavlja urbano crossover vozilo s markantnim dizajnom.
Novi T-Cross

Volkswagen s modelom T-Cross predstavlja dodatni SUV model. Novi T-Cross svestran je i praktičan SUV model u klasi kompaktnih automobila. Kraći je i stoga prikladniji za gradsku vožnju, mogli bismo reći „zlatna sredina“ između T-Roca i Tiguana. Ukratko, mogli bismo reći da je riječ o urbanom crossover vozilu s markantnim dizajnom.

Koliko je ovo važan model Volkswagenu potvrdio je i sami direktor operacija marke Volkswagen izjavom da u jednom danu predstavljaju novi model i to čak tri puta; u Šangaju, Sao Paulu i Amsterdamu.

Upoznajmo model kojeg toliko hvalimo

T-Cross poseban je po modularnoj poprečnoj platformi (MQB) koja omogućuje smještanje pogonjene prednje osovine u krajnji prednji dio vozila. Njegova ukupna dužina iznosi 4,11 metara, dok međuosovinski razmak od 2,56 metara čini da se vozilo doima zaista veliko. Navedeno također otvara prostor i za prostranu unutrašnjost s dovoljno prostora za pet osoba.

Novi SUV dolazi u tri varijante, odnosno tri motora s turbopunjačem, dva benzinska i jedan dizelski. Benzinski modeli su 3-cilindrični motori te isporučuju snagu od 70 kW/ 95 KS, odnosno 85 kW/ 115 KS. Treći model, dizelski, dolazi u 1.6 TDI  varijanti s 4-cilindričnim motorom sa 70 kW/ 95 KS. Za napomenuti preostaje da sva tri modela zadovoljavaju najnoviju normu za ispušne plinove Euro 6d-TEMP.

Kako je opremljen T-Cross?

T-Cross serijski je opremljen brojnim sustavima potpore za vozača koji su do sada bili isključivo u ponudi viših klasa automobila. Sada ta oprema povećava stupanj sigurnosti, smanjuje opasnost od sudara i poboljšava komfor u vožnji.

Osim toga, serijska oprema uključuje i:

-        Sustav nadzora okoline Front Assist sa sustavom prepoznavanja pješaka

-        City funkcija za kočenje u nuždi

-        Potpora zadržavanja vozila na voznom traku Lane Assist

-        Potpora za kretanje uzbrdo

-        Sustav proaktivne zaštite putnika

-        Potpora pri promjeni voznog traka Blind Spot Detection.

Opcijski je dostupno:

-        Sustav prepoznavanja umora

-        Automatska regulacija razmaka ACC

-        Potpora upravljanja pri parkiranju Park Assist.

T-Crossom Volkswagen dodatno potiče globalnu SUV ofenzivu i najavljuje pogled u budućnost i daljnji razvitak SUV modela.