NOVOSTI VOLKSWAGENA
20.02.2019

Novi Touareg s maksimalnom ocjenom od pet zvjezdica na Euro NCAP testu

Novi Touareg na testu koji provodi europska je agencija za sigurnost u prometu odnio jako visoke ocjene ie tako pokazao snažne performanse u svim kategorijama testiranja.
Novi Touareg

„European New Car Assessment Programme“ ili skrećeno - Euro NCAP, europska je agencija za sigurnost u prometu čije ocjene označuju razinu sigurnosti pojedinog vozila. Ove godine u Wolfsburgu, novi Touareg pokazao je snažne performanse u svim kategorijama testiranja.

Posljednjih 20 godina Euro NCAP predstavlja strogo mjerilo za sigurnost novih automobila u Europi. Svake godine mjerila i kriteriji postaju sve strožiji i zahtjevniji pa tako danas postoji nekoliko scenarija sudara i udara gdje se testira sigurnost, ali i postavljeni su brojni zahtjevi za serijski sustav potpora za vozača.

Tako samo neki od sudara koji se testiraju su:

-        Frontali sudar s aluminijskom preprekom pri brzini od 64 km/h i 40 postotnom pokriću

-        Bočni udar u bočnu strukturu vozila pri brzini od 50 km/h

-        Bočni udar u stup pri brzini od 32 km/h.

S obzirom na sve zahtjevnije uvjete i standard ovakve razine testiranja, Touaregovih 5 zvjezdica pokazuju da je odnio titulu iznimno sigurnog vozila u svojoj kategoriji.

Prvenstveno, ono čime Touareg impresionira jest sveobuhvatni paket sigurnosne opreme.

Važno mjerilo za sigurnost vozila u Europi

Paket se sastoji od:

-        Optimizirane strukture karoserije

-        Sklopa pojaseva, sjedala i zračnih jastuka

-        Inovativni sustavi potpore.

Maksimalna ocjena od pet zvjezdica, prema mišljenju novisnih stručnjaka za crash testove, pokazuje da ovaj SUV ima vrhunske performanse u svim kategorijama.

U sve četiri pojedinačne kateogorije ovaj SUV ostvario je vrlo dobre rezultate.

U području „zaštita odraslih putnika“ na testiranju je postigao 89 posto maksimalne ocjene, u kategoriji „zaštita djece u vozilu“ ostvario je 86%, u području „zaštita pješaka“ čak 72 posto najviše ocjene te u kategoriji „sustavi potpore“ je ostvario 81 posto.

Touareg nastavlja s uspjehom SUV obitelji

Ovakav rezultat novu zvjezdu Volkswagena samo još više postavlja na visoko mjesto koje zaslužuje. Ne samo da se odlikuje vrhunskim sigurnostnim značajkama koje smo opisali, već i revolucionarnom fuzijom sustava potpore, komfornih sustava, sustava svjetala i infotainment sustava.

Tako Touareg kreće s najvećim spektrom sustava potpore, sustava dinamike vožnje i komfornih sustava koji su do sada integrirani u neki Volkswagen model.

Neke od dodatnih tehnologija koje se ubrajaju:

-        Potpore svjetala za vožnju noću

-        Potpore kod prometnog zastoja

-        Potpore za križanja

-        Nove stabilizacije njihanja

-        IQ.light

-        Head-up zaslon i brojne druge.

 

Novi Touareg možete potražiti i u Remix salonu.