Remix d.o.o. Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Novi T-Cross
29.09.2018
NOVOSTI VOLKSWAGENA

Novi T-Cross

Kompaktni Volkswagenov SUV uvest će se na tržište početkom 2019. godine. Riječ je o malom SUV-u koji se ističe zahvaljujući visokoj razini varijabilnosti.

Novi T-Cross

Kompaktnim T-Cross modelom Volkswagen u svoju ponudu SUV-ova dodaje praktičan i cool osnovni model. Iako je T-Cross najmanji Volkswagenov SUV svejedno ima sve što mu treba da postane veliki igrač. Za početak njegove serijske proizvodnje radi se velikom parom, a njegova svjetska premijera očekuje se ove jeseni nakon čega bi trebalo uslijediti njegovo uvođenja na tržište početkom 2019. godine.

Upoznajmo novi model, novi T-Cross.

Slogan za predstavljanje T-Cross modela glasi – „I am more“. Sami slogan predstavlja i filozofiju koja se krije iza ovog SUV modela, a to je nuditi više od drugih, a pritom ne koštati više.

Sami slogan podijeljen je na četiri karakteristična područja.

„Ja sam praktičan“ slogan predstavlja veća prostranost i varijabilnost.

„Ja sam cool“ predstavlja markantan dizajn i najviši stupanj individualnosti.

„Ja sam intuitivan“ slogan odnosi se na digitalni svijet i na visoku razinu povezanosti.

I četvrto područje, odnosno slogan glasi „Ja sam siguran“ koji se odnosi na to da je ovaj SUV model jedno od najsigurnijih vozila u svojoj klasi.

Najkompaktniji SUV marke Volkswagen dugačak je 4107 milimetara te visok 1558 milimetara, odnosno dugačak je 4,1 metara te visok 1,5 metar. S navedenim dimenzijama T-Cross je već od Pola s kojim se nalazi zajedno u segmentu. Jedan segment, a dva nezavisna tipa vozila. S takvom podjelom obogaćuje se kako ponuda vozila, tako i vrste mobilnosti. U ponudi će biti moguće birati između četiri različita motora s turbopunjačem.

Tako ćete moći odabrati benzinske motore od 70, 85 i 110kW, odnosno 95, 115 ili 150 KS. Četvrti preostali motor je dizelski TDI motor izlazne snage od 70kW, odnosno 95 KS.

T-Cross – praktičan i istovremeno moderan SUV

Na početku teksta spomenuli smo četiri karakteristična područja koja pokriva novi T-Cross. Posvetimo se svakom od tih područja zasebno.

"Ja sam praktičan.“

Novi T-Cross nudi zaista iznenađujuću količinu prostora u unutrašnjosti. Ključan razloge tome je MQB – modularna poprečna platforma. Zahvaljujući spomenutoj platformi, prednja osovina se pomiče prema naprijed i time produžuje međuosovinski razmak čime nastaje više prostora u unutrašnjosti. Osim više prostora u unutrašnjosti povećava se i raspoloživi prostor za pohranu koji je također varijabilan. Ovisno o želji i situaciji, stražnja klupa može se pomaknuti naprijed ili natrag te tako napraviti više prostora za noge, odnosno više prostora u prtljažniku. Kapacitet prtljažnika tako je varijabilan i iznosi između 385 i 455 litara. Ako pogledamo njegov maksimalni kapacitet lako možemo doći do zaključka da je teretni prostor T-Crossa najbolji u segmentu.

Dodatnu fleksibilnost u unutrašnjosti nudi i preklopni naslon suvozačevog sjedala. Svoju praktičnost pokazuje i visokim položajem sjedenja u SUV-u: 597  milimetara sprijeda i 652 milimetra straga. Povišeni pogled iz T-Crossa ostvaren je većim razmakom od tla u kombinaciji sa sustavom sjedala automobila.

"Ja sam cool.“

Dizajn novog T-Crossa lako je prepoznatljiv. Prednji kraj karakterizira visoka rešetka s integriranim karizmatičnim glavnim svjetlima u LED tehnologiji. Također, karakterizira ga i upadljiva visina kojoj doprinosi i poklopac motora. Donji dio prednjeg kraja ističe se detaljima kao što su svjetla za maglu s atraktivnim obrubom. Svjetla za dnevnu vožnju integrirana su u modulu svjetla za maglu na verzijama T-Crossa s glavnim svjetlima H7; na modelima s glavnim svjetlima u LED tehnologiji dnevna svjetla za vožnju nalaze se na vrhu kućišta glavnih svjetala. Karakterna linija koja je na bočnim stranama oštro rezana dijeli područja. Traka reflektora koja se proteže preko stražnjeg dijela s crnim okvirom oblikuje snažan dio ramena straga te naglašava novi element dizajna marke Volkswagen. Dvobojne obloge prednje armature i dvanaest vanjskih boja (u dodatnoj opremi također u dva tona) povezuju svježi stil s iznimno prostranom unutrašnjošću. Glazbu iz medijske knjižnice pametnog telefona ili usluga za streaming moguće je alternativno reproducirati putem sound sustava "Beats".

"Ja sam intuitivan.”

Iako je još uvijek rano za ulazak u tehničke pojedinosti, jedna stvar je sigurna – T-Cross bit će dostupan s digitalnim kokpitom (dodatna oprema) koji će biti opremljen najnovijom generacijom infotainment zaslona koji je osjetljiv na dodir od 8” i “Aktivnim prikazom informacija”. Četiri USB ulaza (dva sprijeda, dva straga) i bežično punjenje osiguravaju optimalnu povezivost i dovoljno snage za pametne telefone. Sustav zaključavanja i pokretanja "Keyless Access" (dodatna oprema) pristup T-Crossu čini praktičnijim, dok regulacija dugih svjetala "Light Assist" (dodatna oprema) vozaču osigurava podršku pomoću glavnih svjetala kada god je to moguće.

“Ja sam siguran.”

Ranije smo spomenuli MQB inovativnu platformu koja osim što povećava proctor unutrašnjosti također doprinosi i sigurnosti modela. Upravo zahvaljujući toj tehnologiji, T-Cross je jedan od najsigurnijih modela u svojoj klasi. To je zajamčeno izvrsnim svojstvima vozila u pogledu sigurnosti tijekom sudara i posebno velikim nizom sustava potpore. Standardna oprema u ponudi uključuje sigurnosne značajke poput sustava nadzora okoline "Front Assist" i potpore zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist". Drugi dostupni sustavi potpore uključuju "Blind Spot Monitor" (upozorava na vozila u mrtvom kutu) s funkcijom "Rear Traffic Alert" (upozorava na vozila koja se približavaju s bočne strane iza T-Crossa), "City Emergency Braking with Pedestrian Monitoring" (sustav za kočenje u nuždi u gradskoj vožnji uz nadzor pješaka) i "Proactive Occupant Protection System" (reagira netom prije sudara zatvaranjem prozora i panoramskog krova, zatezanjem sigurnosnih pojaseva i stvaranjem tlaka kočenja, između ostalog).

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Upisani podaci ne vrijede. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema kod prijave na newsletter. Molimo pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Mnogo hvala

Upravo ste se prijavili na naš newsletter

Uskoro ćete od nas primiti e-mail sa poveznicom potvrde. Molimo potvrdite prijavu otvaranjem poveznice.