Remix d.o.o. Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Predstavljen novi Grand California
30.09.2018
NOVOSTI VOLKSWAGEN GOSPODARSKIH VOZILA

Predstavljen novi Grand California

Predstavljen je novi Grand California kamper. Upoznajte ga.

Grand California

Na sajmu automobila Caravan Salon u Düsseldorfu, koji se održavao od 24. Kolovoza do 2. Rujna, svjetsku premijeru imao je novi Grand California model. Ovaj model temelji se na najnovijem Crafteru te predstavlja pravi dom na kotačima.

S Grand California modelom Volkswagen gospodarska vozila u svoju ponudu kampera od šest metara dodaje model koji je također opremljen i kupaonicom.

No, krenimo od početka.

Model California otkriven je po prvi puta 1988. Godine te se temeljio na modelu Bulli, najuspješnijem kamperu na svijetu, a prodan je više od 160 000 puta. S iskustvom koje je Volkswagen stekao s ovim legendarnim kamperom odlučili su stvoriti model Grand California na tehničkoj platformi modela Crafter.

Model California odražava kvalitetu svojom svježom elegancijom i inteligentnim detaljima unutrašnjosti te je upravo to razlog zbog kojeg je model postao pravi bestseler. Oprema putničkog prostora uglavnom je bijele boje što stvara svijetlu, prostranu atmosferu baš kao i podizni prozori koji se nalaze u stražnjem i bočnom dijelu vozila. Unutar modela također se nalaze i veliki krovni prozori iznad prostora za boravak, a svi prozori opremljeni su sjenilima i zaštitnim mrežama protiv kukaca kako biste bezbrižno uživali u prirodi.

 Jedna od serijskih značajki ovog modela je i prostrana kupaonica koja se prostire na 840 x 800 milimetara. Upravo ta kupaonica je glavna značajka po kojoj se model razlikuje od T6 modela.  Kupaonica je opremljena s WC školjkom, tušem, umivaonikom s mogućnosti otklapanja, police s držačima za toaletni pribor, ormarić s integriranim držačem za toaletni papir što ga štiti od vlage, držačima za ručnike te krovni prozor za prozračivanje. U model stane 110 litara vode.

Unutar same kupaonice ne nalaze se nikakvi prekidači za svjetlo već se automatski uključuju preko senzora za prepoznavanje pokreta.

 Važno je za napomenuti kako je model serijski opremljen s priključkom na stražnjem dijelu za vanjski tuš koji ima mogućnost namještanja temperature vode. Zahvaljujući ovoj značajki život u kampu će biti savršen.

 Unutar vozila nalazi se veliki blagovaonički stol koji nudi dovoljno mjesta za četvero ljudi. Sama oprema kuhinje sadrži hladnjak od 70 litara s pretincem za zamrzavanje i mogućnost vađenja, plinsko kuhalo s dva plamenika, slavinu te različite ladice, pretince za odlaganje s mogućnosti vađenja i modularne police.

 U serijskoj opremi dolaze i vanjsko osvjetljenje iznad kliznih vrata, električno upravljana stepenica, koja se uvlači i izvlači iz prednjih kliznih vrata te olakšava ulazak i izlazak iz vozila, dvodijelna mreža protiv komaraca, zakretna sjedala u prednjem dijelu vozila, dvostruka klupa za sjedenje te pričvrsne točke ISOFIX s funkcijom Top Tether na sjedalima stražnje klupe. Inovacija u modelu je mogućnost upravljanja zvučnicima u prostoru za boravak preko Bluetooth veze čime se omogućuje slušanje glazbe neovisno o infotainment sustavu, a sve lako upotrebom smartphonea, tableta ili prijenosnog računala.

Ako ćemo pogledati dodatnu opremu, opcijski je dostupan visoki dječji krevet na kat u kombinaciji s integriranim panoramskim krovnim prozorom iznad njega. Također, moguće je odabrati detalje kao što je dodatna jedinica klima uređaja koja se montira na krov u stražnjem dijelu vozila, cerada, stražnji držač za bicikl te stol i stolice za kampiranje.

Serijski dostupno plinsko grijanje može se proširiti u sustav grijanja na električnu struju dobivenu plinom ili dizelom, a na krov je moguće dodatno montirati sustav solarnih panela, satelitsku antenu i LTE/Wi-Fi hotspot.

 Kako je model California rađen na temelju modela Crafter također će biti dostupan i sa sustavima potpore i infotainment sustavima iz modela Crafter. Sustavi potpore koje spominjemo uključuju sustav nadzora okoline Front Assist sa City funkcijom kočenja u nuždi, potporu zadržavanja vozila na voznim traku Lane Assist, potporu za pomoć pri promjeni voznog traka Blind Spot Monitor, potporu tijekom izlaska iz parkirnih mjesta Rear Traffic Alert i potporu pri parkiranju Park Assist te sustav zaštite bočnog dijela vozila kojim upravljaju senzori, automatsku regulaciju razmaka Adaptive Cruise Control i kameru za vožnju unatrag.

 Grand California i slični kameri putuju diljem svijeta za upravo iz tog razloga im Volkswagen gospodarska vozila nude mogućnost s pogonom na sve kotače (4MOTION), a novorazvijeni visoki krov aerodinamično je oblikovan kako bi se izbjegli mogući negativni utjecaji na potrošnju goriva.

 Kamper Grand California dostupan je u dvobojnoj izvedbi Reflex srebrna i Indium siva, Candy bijela i Cherry crvena, Candy bijela i Deep Ocean plava ili Candy bijela i Mojave bež metalik. Od jednobojnih izvedbi dostupne su Candy bijela, Reflex srebrna ili Indium siva.

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Upisani podaci ne vrijede. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema kod prijave na newsletter. Molimo pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Mnogo hvala

Upravo ste se prijavili na naš newsletter

Uskoro ćete od nas primiti e-mail sa poveznicom potvrde. Molimo potvrdite prijavu otvaranjem poveznice.