Remix d.o.o. Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Novi Passat prvi Volkswagen s djelomično automatiziranom vožnjom pri svim brzinama
16.03.2019
NOVOSTI VOLKSWAGENA

Novi Passat prvi Volkswagen s djelomično automatiziranom vožnjom pri svim brzinama

S novim Passatom ostvaruje se povijesni trenutak te model postaje najuspješniji model srednje klase na svijetu s 30 milijuna prodanih primjeraka, a ujedno donosi i brojne tehničke updateove.

Novi Passat

S premijerom novog Passata događa se još jedan povijesni trenutak, a to je rekord u proizvodnji. Passat je inače jedan od bestsellera Volkswagena, a na proljeće će probiti granicu od čak 30 milijuna primjeraka. Tom brojkom Passat postaje najuspješniji model srednje klase na svijetu.

Jedna stvar je jasna; 30-milijunti primjerak Passata bit će primjerak progresivno usavršene 8. generacije ovog modela koju će obilježiti veliki tehnički update.

Tehnički opsežan update bestselera otvara put u budućnost serije modela

U novom Passatu bit će objedinjene sve najaktualnije inovacije marke te će to biti prvi model koji će sa svojim novim sustavom IQ.DRIVE ponuditi djelomično automatiziranu vožnju pri bilo kojoj brzini od 0 do 210 kilometara na sat.

U novom Passatu omogućena djelomično automatizirana vožnja pri brzini od 0 do 210 km/h

Također, novi Passat dolazi s revolucionarnim upravljačem koji registrira dodir vozača i tako čini interaktivno sučelje prema sustavima kao što je „Travel Assist“. Dodatan novitet je i „Emergency Steering Assist“; sustav regulacije kočenja koji povećava sigurnost pri izbjegavanju zapreka.

No, prinovama ni tu nije kraj.

U Passatu će biti dostupna nova, interaktivna „IQ.LIGHT – LED Matris glavna svjetla“ koja pretvaraju noć u dan, a do sada su bila dostupna samo za aktualni model Touarega.

Nova generacija infotainment sustava s fiksno integriranom SIM karticom donosi nove online značajke u vozilo

Istovremeno, s novim Passatom uvodi se i treća generacija modularnog infotainment sustava – MIB3.

Sučelje za integraciju aplikacija za smartphone, „App Connect“, po prvi put u Volkswagenu nudi bežičnu integraciju aplikacija za iPhone preko bežičnog sustava „Apple CarPlay™“.  S novim MIB3 sustavom dolazi i integrirana SIM kartica koji će omogućiti infotainment sustavima da budu neprestano online. Tako je omogućeno poboljšanje navigacijskih usluga s informacijama iz stvarnog vremena, a dostupne su također i nove tehnologije.

 

Neke od novih tehnologija su:

- streaming glazbe

- internet radio

- online rukovanje govornim naredbama

- neometana upotreba online usluge "Volkswagen We"

- buduća prenosiva namještanja vozila

- upotreba pametnih telefona kao "mobilnih ključeva" za otvaranje i pokretanje Passata.

 

Novi "Digital Cockpit" i MIB3 čine jednu digitalnu umreženu cjelinu te u odnosu na prethodni sustavi su svi digitalni instrumenti dosljedno unaprijeđeni.

Neki od noviteta su:

- kontrastniji, jasniji i kvalitetniji grafički prikazi

- nova razina spektra funkcija

- tri različite konfiguracije zaslona pomoću samo jedne tipke preko novog višenamjenskog upravljača.

Novosti modela dolaze i u spektru pogona

Dolazimo i do kraja teksta, ali tu ne prestaju nove inovacije i unaprjeđenja novog modela. Novi Passat ima unaprijeđen i spektar pogona te tako primjerice Passat GTE, plug-in hibridni model dolazi sa znatno većim električnim dosegom. Ovim unaprjeđenjem Passat GTE nudi istovremeno prednosti udobnog i sigurnog vozila za duge dionice svojom kombinacijom e-motora i učinkovitog turbomotora snage 218 KS.

Važno za napomenuti je također da Passat GTE već sada dostiže granične vrijednosti norme za ispušne plinove Euro 6 koji će vrijediti tek od 2021. godine. Svi ostali modeli ispunjavaju normu za ispušne plinove  Euro 6-TEMP te su opremljeni filtrom za čestice.

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Upisani podaci ne vrijede. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema kod prijave na newsletter. Molimo pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Mnogo hvala

Upravo ste se prijavili na naš newsletter

Uskoro ćete od nas primiti e-mail sa poveznicom potvrde. Molimo potvrdite prijavu otvaranjem poveznice.